torstai 4. elokuuta 2016

Veri on vettä sakeampaa

Maailma on aina kohdellut meitä hullusti. Meidän kolmen väliselle suhteet olivat kuin kuningaskuntien sotia keskenään. Oli liittoumia ja yli vuosikymmenen vihaa ja katkeruutta. Oman etunsa tukemista ja ikuista vastakkainasettelua. Silti kasvoimme vahvoiksi ja itsenäisiksi, ymmärsimme myös lopulta sisarsuhteiden merkityksen. 

Sinä olet vielä liian nuori siihen. Sinulla on edessäsi vasta elämäsi tähän mennessä muutosrikkain matka. Me olemme jo kulkeneet omamme, näinkin nuorella iällä olemme nähneet kauheudet ja maailman pahuuden. Olemme kasvaneet aikuisiksi liian nopeasti. Sinun matkasi alkoi eilen, aamuyöstä kun nousit siihen koneeseen ja jätit kaiken tietämäsi taaksesi. Sinun olisi silti hyvä tietää, että me olemme täällä. Kun palaat kotiin nuollen tuoreita haavojasi ja vaalien upeita ja kauheita kokemuksiasi, me olemme odottamassa että jaat ne kanssamme. Tarjoamme sinulle lasin viiniä mitä olit liian kokematon juomaan ennen matkaasi ja kerromme sinulle, että kaikki on nyt hyvin. 

Näytämme sinulle maailman, jota jouduit vielä hetki sitten katsomaan katkerasti sivusta. Valitettavasti tähän maailmaan pääsee vain kokeiltuaan sellaisia asioita, jotka kokemuksen jälkeen jättäisi mieluusti kokematta. Hautautuisi vain peittojen alle ja jättäisi typerät valinnat tekemättä. 

Silti se taitaa olla meidän kaikkien kohtalo. Kulkea matka ja kääntyä vääristä risteyksistä aamuhämärässä. Me emme tiedä vielä koskeeko se sinuakin vai jäätkö ainoaksi vahingoittunattomaksi kuningaskunnaksi. Meidän kahden linnat ovat raunioina ja istumme sateessa puun alla ja nauramme menetyksellemme. Tavallaan en soisi tätä kohtaloa sinulle koskaan. Silti on vapauttavaa kun viha ja katkeruus ovat väistyneet ja voi viimein nähdä todellisuuden ja sen miten väkevää veri lopulta onkaan.

Kun kaikki muu turha on karsittu pois, jää jäljelle autuas hiljaisuus ja totuuden aiheuttama Valaistuminen. 

~Lauramarie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti